Crosstrainer kopen: waarom moet je op letten?

Sta jij op het punt om een crosstrainer aan te kopen? Dan is het misschien wel verstandig om de volgende punten eerst te lezen. Een crosstrainer is een grote aankoop en daarom is het handig om te weten waar je bijvoorbeeld op moet letten bij het aanschaffen van zo’n fitnessapparaat. Zo moet je letten op:

  1. Het maximale gewicht dat de crosstrainer kan hebben. Fitwinkel.nl heeft diverse crosstrainers in het assortiment waarbij het maximale gewicht 100kg of juist hoger is.
  2. De afmetingen van het apparaat. Heel praktisch, maar hij moet wel in de ruimte passen waar jij hem in gedachten had. Bovendien kan het vliegwiel voor of achter zitten, waarbij een vliegwiel aan de achterkant minder ruimte in beslag neemt.
  3. Gewicht van het voorwiel. Dit staat namelijk in relatie tot de weerstand die het apparaat kan bieden. Afhankelijk van je trainingsdoeleinde is het aan te raden hier goed op te letten. Een zwaarder gewicht kan meer weerstand bieden dan een lichter gewicht.
  4. De programma’s. Wat wil jij trainen? De crosstrainers bij Fitwinkel.nl verschillen in programma aanbod. Hierbij wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld interval, vetverbranding of hartslagtrainingen.
  5. Het display. Welke informatie krijg je tijdens de training aan bod? Tijd, verbrande calorieën, hartslag, afstand, weerstand, etc. zijn een aantal handige specificaties om tijdens de training inzichtelijk te kunnen hebben.
  6. Het weerstand systeem. Zit er een weerstand systeem op en zo ja hoe werkt deze? Elektronisch of mechanisch?

Breng dus vooraf je wensen goed in kaart om een miskoop te voorkomen.